De ‘Jong Boeruh’ verslaan de ‘Ouw Boeruh’ Kermisvoetbal bij KPJ Beek en Donk

Beek en Donk – Traditiegetrouw wordt op kermismaandag gevoetbald tussen de ‘Jong Boeruh’ en de ‘Ouw Boeruh’, oftewel de huidige leden van KPJ Beek en Donk tegen de oud-leden. Deze traditie dateert al van ver in de vorige eeuw en houdt nog steeds stand.

 

Ook dit jaar was buurman Sparta ’25 weer bereid om een veld en de kleedkamers ter beschikking te stellen. Hierdoor kon er gespeeld worden op een mooie grasmat. De gemoederen raakten dit keer niet zozeer verhit door de felle strijd, maar vooral door de tropische temperaturen, die opliepen tot boven de 30 graden. Scheidsrechter John Donkers voelde de omstandigheden goed aan en besloot extra drinkpauzes in te lassen tijdens de wedstrijd. Die werden door de spelers dankbaar gebruikt om even op adem te komen en de tactiek bij te stellen.

 

In het begin was de wedstrijd redelijk in balans en creĆ«erden beide partijen enkele kleine kansjes. Halverwege de eerste helft kopte Jan van de Berg echter ongelukkig een hoekschop in eigen doel. Dit leidde ertoe dat de ‘Ouw Boeruh’ nog meer de aanval gingen zoeken. Dit speelde de ‘Jong Boeruh’ in de kaart, want vanuit een snelle omschakeling schoot Jan van der Schoot beheerst de 2-0 binnen. Nog steeds zaten de ‘Ouw Boeruh’ niet bij de pakken neer en zij gingen nog feller in de aanval. In de afronding waren ze echter niet scherp genoeg of de keeper van de ‘Jong Boeruh’ stond een doelpunt in de weg. De ‘Jong Boeruh’, versterkt met enkele externe aankopen, gingen beter om met hun kansen. Keeper Marcel Beniers van de ‘Ouw Boeruh’ kon een voorzet niet helemaal verwerken, waardoor Jan Rooijakkers de bal voor het intikken had. Toen snel daarna ook nog Peter Manders met een vlammend schot het net liet bollen was de wedstrijd gespeeld. Het slotakkoord was nog wel voor de ‘Ouw Boeruh’. Middenvelder Pieter Swinkels zag dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond en verschalkte hem met een mooie lob. De eindstand werd hierdoor 4-1 voor de ‘Jong Boeruh’, die hiermee het succes van vorig jaar herhaalden.

 

Na afloop werd de wedstrijd uitgebreid geanalyseerd in Clubhuis De Zwink onder het genot van een drankje en een hapje. Hier vonden ook meteen de contractonderhandelingen plaats voor de editie van 2017. Uit het geruchtencircuit hebben we vernomen dat de ‘Ouw Boeruh’ erin geslaagd zijn om 2 spelers te contracteren. Met deze versterkingen hopen zij volgend jaar weer een gooi te kunnen doen naar de overwinning.

 

 

 

Artikel: Mooilaarbeekerkrant september 2016 week 38