Kampverslag 2017

Maandag 24 juli 2017

Om half 10 moesten alle aspiranten en leidingen verzamelen bij de Zwink. Iedereen dacht van de aspiranten dat we met de fiets naar het kamp adres zouden gaan, maar dat was een verrassing want we hebben niet gefietst. We gingen met de auto. Toen kwamen we aan, de dropping was erg ver lopen. Eindelijk zagen we het kamp adres. Het 1e groepje wat aangekomen bij het kamp was had alle spullen alvast uit de vrachtwagen gehaald. Daarna kwamen de andere  groepjes en kon iedereen een slaapplek zoeken en alle spullen uitpakken. Daarna gingen we het spel weerwolven spelen. En ondertussen gingen wat leidingen beginnen met het eten koken. De meisjes gingen ondertussen het dagverblijf wat versieren met zelfgemaakte slingers. Nadat alles mooi versierd is gingen we eten. We aten tomatensoep, bami met satésaus. Daarna moesten we corveeën.

Na het corveën gingen we levend ganzenbord doen. Daar moesten we gooien en dan kregen we een opdracht. Zoals: een blok zeep opwassen, zand halen en 100 grasprietjes bij elkaar zoeken. Wit had gewonnen. Na een drukke en gezellige avond ging iedereen lekker naar zijn bedje toe. Het was nog lang onrustig maar rond 5 uur ging iedereen dan toch slapen.

 

Dinsdag 25 juli 2017

We werden vanochtend rustig gewekt door de leuke leiding om half 9. Toen om 9 uur moesten we aan tafel zitten. Nadat we onze maagjes hadden gevuld was het weer tijd om te corveeën. Nadat we dat hadden gedaan begonnen we aan de bejaardenochtend. Hier hebben we verschillende spelletjes gedaan zoals: zittend volleybal, jou de boules, mouthguard challenge en sjoelen. Tussendoor hadden we even moeten schuilen voor de regen. Eerst hadden we toen binnen het rode draad spel gedaan. Daar moesten we in onze 3 tallen op zo’n klein mogelijk stukje krant staan. Hoe je dat deed moest je zelf uitzoeken. Aansluitend kwamen Tim en Mees ineens binnen vallen. Die slapen vanaf nu ook hier. Daarna gingen we naar het bos en deden we levend cluedo. Toen we de oplossing hadden gevonden gingen de aspiranten zich verstoppen voor de leiding. Helaas weden alle aspiranten weer gevonden. Toen ging de leiding zich verstoppen voor de aspiranten. Ron en Niek zijn beide niet gevonden. De rest helaas 1 of meerdere keren. We gingen terug naar het kampadres. Daar ging de leiding kippensoep en macaroni maken.

Dinsdagavond werden de aspiranten verrast door een spooktocht die georganiseerd was door de het bestuur. De kinderen vonden de spooktocht erg leuk. Na de spooktocht mochten de kinderen gaan douche en genieten van hun welverdiende worstenbroodje. De kinderen waren nog lang niet moe, dus gingen zij nog een weerwolven met elkaar tot in de late uurtjes.


Woensdag 26 juli 2017
Om 8.00 uur werden de kinderen uit bed getrokken door leiding Huib. De kinderen moesten een aantal rondjes rennen. Daarna mochten zij hun kikkerkunsten vertonen aan elkaar. De kinderen waren chagrijnig maar werden weer blij van het eten wat voor hun klaar stond. Tijdens het eten moesten de kinderen hun lunchpakketje klaarmaken. Na het eten werd de nieuwe leiding ontgroent. Anky, Huib en Renske werden omgetoverd tot smurfen. Daarna werd het tijd om te vertrekken naar het dorp. Het dorpspel was erg leuk. De kinderen en de leiding kregen opdrachten om bepaalde spullen te verzamelen. Zo moest een groepje kranten verzamelen. Na het dorpspel mochten de kinderen gaan winkelen. Daarna kregen zij nog een fijne fietstocht door de bossen. Op het kampadres aangekomen, kregen de kinderen vrije tijd om spelletjes te spelen. Na de spelletjes kregen de kinderen een geweldige lekkere maaltijd, namelijk rijst met saté. Na het eten zijn we begonnen met onze dagelijkse corvee. Alles moest deze keer extra netjes omdat al onze ouders op visite komen.
Al gauw nadat we klaar waren met corveen, stonden de eerste ouders al voor de deur.
Iedereen heeft zijn of haar ouders en rondleiding gegeven door het gebouw, daarna kregen de ouders een lekker kopje koffie en een lekker koekje.

Na de ouderavond hebben de mannelijke leiding het kampvuur aangemaakt en is iedereen daar omheen gaan zitten.
Met de spullen die we met het dorpspel hadden verzameld, gingen we in de avond nog en optreden weg geven. Zo had 1 groepje zelf een tekst bedacht en dit voor de rest gezongen.

Toen alle optredens klaar waren gingen we weer bij het kampvuur zitten en werden er snacks en wat te drinken uit gedeeld. Roos had trouwens het spel gewonnen.

Zo hebben alle kinderen gezellig bij het kampvuur zitten kletsen over ditjes en datjes.

 

Donderdag 27 juli 2017

Vandaag ging de wekker weer om half 9, en zijn we allemaal op gestaan en ons zelf klaar gaan maken voor het ontbijt. Na het ontbijt ging iedereen zich klaar maken voor het dorpspel wat deze ochtend gepland was. Tijdens het omkleden kwam leiding Anky helemaal in paniek met een brief… leiding Luuk was ontvoerd.. oh nee waar zou hij dan toch zijn??

Op het kampadres kregen we onze eerste aanwijzing die ons vervolgens naar de tweede aanwijzing zou brengen. En zo verder.. Uiteindelijk hebben we gelukkig Luuk weer terug gevonden.

We zijn toen terug gelopen naar het kampadres en daar hebben we een boterham gegeten. We hebben toen even vrije tijd gehad. Rond de klok van half 2 gingen iedereen zich klaar maken voor de welbekende zeskamp. Om half 3 zijn we gestart met de zeskamp. Als rode draad spel hadden we dit jaar iets nieuws gedaan, en dat was vla twister. De leiding riep met welke hand of voet je op welke kleur moest gaan staan. De meeste kinderen vonden dit wel leuk. Michelle en Tim hielden dit als langste vol, zelfs zo lang dat het met gelijk spel geëindigd is.

De kinderen die wilde mochten zich even douche. De rest genoot weer even van hun vrije tijd.
Ondertussen hebben leiding Ron en leiding Niek de bbq klaar gemaakt. Alle kinderen stroomden langzaam naar buiten en kregen wat te eten. Tijdens het eten vloog er zo nu en dan wat te eten door de lucht.. en dit werd natuurlijk meer en meer.. het is uiteindelijk een voedsel gevecht geworden. Ohjee wat een troep.. maar we hebben wel lol gehad.

Vanavond hebben we een greppeltocht, we hebben hier allemaal erg veel zin in!

 

Vrijdag 28 juli 2017

Gisteren hebben we greppeltocht gehad. Alle groepjes hebben weer van alles mee gemaakt. De een heeft een hardloper laten verschieten en de ander is helemaal nat geworden door de sloten. Iedereen was heel erg moe van de lange tocht en ze vielen gouw genoeg in slaap voor de volgende dag. Die ochtend werden we vroeg wakker gemaakt, we hebben ons opgefrist, ontbeten en zwemspullen gepakt om te gaan zwemmen. We stapten op de fiets en reden aan, een uur later waren we op de juiste bestemming. Iedereen deed zijn zwemspullen aan en sprong in het lekkere warme water. Na het zwemmen zijn we weer één uur naar het kampadres gefietst. Aangekomen op het kampadres waren de meeste aspiranten al erg moe. Om 6 uur stond ons bordje met friet er al.

Tijdens onze laatste avond hebben we afscheid genomen van onze oudste aspiranten Tim en Mees. Ook namen er dit jaar helaas weer leiding afscheid. Elke was dit jaar niet mee op kamp, maar voor Inge en Luuk hebben we een mooi liedje gezongen, en een KPJ-ABC voorgelezen.  Vervolgens starten we met een kort avondspel. Door vragen juist te beantwoorden en goed te zoeken konden de aspiranten alle ingrediënten voor een filmavond verdienen. De meiden begonnen vervolgens aan het maken van verse popcorn, terwijl de jongens de boel verbouwden om er een luxe thuisbioscoop van te maken. We hebben met z’n alle lekker genoten van de film en de popcorn. Daarna hebben een aantal kinderen nog een film gekeken. De rest was zo moe dat ze ondertussen in slaap waren gevallen en door de leiding in hun bedje gelegd moesten worden.  Mees en Tim mochten als afscheidnemende aspiranten hun laatste avond met de leiding doorbrengen in het leidinghok. Dit vonden zij erg gezellig!

 

Zaterdag 29 juli 2017

Op onze laatste ochtend was de leiding zo lief om boterhammen voor ons te smeren. Ondertussen hebben we met zijn allen flink hard doorgewerkt. Het gebouw was om 10 uur al helemaal schoon. Een uur eerder dan verwacht! Nog even buiten liedjes zingen, en wachten op onze lieve mama’s en toen konden we dan toch echt vertrekken naar de Zwink. Daar laaiden we samen nog even alle spullen uit. Toen kregen we nog een broodje frikandel. Nog een heel klein stukje naar huis fietsen en dan kan iedereen lekker in bad en naar bed! Dromen van deze super gezellige week en van onze lieve leiding die we heel erg gaan missen …